Tijd voor wat anders

Na een tijdje nagedacht te hebben, heb ik besloten om weer als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Dat betekent dus dat ik ga stoppen bij mijn huidige werkgever. Mijn laatste werkdag daar zal 23 februari zijn en vanaf dan ben ik weer zzp’er/ondernemer/zelfstandige/freelancer of geef er maar een naam aan. Ik leg graag uit waarom ik dit doe.

Eerst kort over mijn vertrek bij Nixu. Er zijn twee redenen waarom ik daar stop: ten eerste, ik vond het werk inhoudelijk niet leuk genoeg om er de hele week mee bezig te zijn. Ten tweede, ik mis een stuk vrijheid die je nu eenmaal niet hebt als werknemer. Nixu kan daar verder ook niks aan doen. Sterker nog: ze hebben mij daar de kans gegeven om te bepalen of een werkweek besteden aan cybersecurity iets voor mij is. Daarom spreek ik graag mijn waardering hier uit voor Nixu voor de mogelijkheden die ze mij gegeven hebben.

Wat ik nu ga doen

En dan is de grote vraag natuurlijk: wat ga ik nu doen? Zoals gezegd ga ik in ieder geval als zelfstandige aan de slag. Ik wil me niet meer binden aan een werkgever want dat weerhoudt mij er teveel van om nieuwe dingen te proberen. Maar om heel eerlijk te zijn weet ik nog niet precies wat ik ga doen. Ik sta open voor tijdelijke dingen op allerlei gebieden. Voordat u nu denkt: ik heb wel wat voor hem, lees heel even verder. 🙂

Het ‘probleem’ is dat ik erg veel interesses heb. Om maar even een rijtje te noemen van wat ik gedaan: ik heb webapplicaties ontwikkeld, ben verantwoordelijk geweest voor de financiën van een bedrijf, heb plc’s geprogrammeerd, teksten geschreven, elektra aangelegd, PR gedaan, projecten begeleid/uit het slop getrokken en natuurlijk iets met cybersecurity. En nog veel meer. Het leuke is dat ik dat allemaal interessant vind. Bedenk maar eens een functie waarbij je de voorgaande verantwoordelijkheden kunt combineren. Er is maar één wat mij betreft: ondernemer zijn.

Ik zit al 32 jaar (nou ja, bijna dan) achter een computer en daar ben ik wel een beetje klaar mee. Het is niet dat ik er helemaal niet meer achter wil zitten maar ik wil meer met mijn handen doen, 1 á 2 dagen in de week bijvoorbeeld. Ik durf te zeggen dat ik best handig ben en dat wil ik graag wat meer gaan gebruiken.

Zomaar een lijstje met interesses/ervaringen van mijn kant:

 • Elektrotechniek/automatiseringstechniek
 • Werktuigbouw
 • Software-ontwikkeling: van C++ tot Ruby via Java langs Python
 • Iets maken wat kapot is
 • Informatiebeveiliging
 • Artikeltje schrijven of eraan bijdragen
 • Koffie drinken bij (toekomstige) klanten en dat voor de lange termijn
 • Problemen oplossen (mensen die mij wat langer kennen zullen dit grappig vinden)
 • Nederlands recht
 • Politiek/actualiteit
 • Voor een publiek staan en wat vertellen
 • Klussen
 • En nog veel meer

U ziet het ‘probleem’ denk ik wel… Zo gauw ik weet welke kant het opgaat, meld ik mij.

Ik sta open voor alle tips en mogelijkheden! Bel/mail mij gerust ([email protected]/06 53 10 94 36), vanaf 23 februari is mijn agenda weer redelijk leeg. 🙂